26/12/2016

Teaser kondigt vervolg op Tad, The Lost Explorer aan

Vier jaar geleden verscheen Las Aventuras de Tadeo Jones (Tad, The Lost Explorer), het debuut van regisseur Enrique Gato. Zijn eerste avondvullende animatiefilm kwam er na het succes van zijn twee korte films die een parodie waren op de bekende avonturier Indiana Jones.

Poster Tad, The Lost ExplorerHet verhaal draaide om Tadeo, een onhandige bouwvakker die ervan droomde om een archeoloog te zijn. Wanneer men hem per ongeluk verwarde met een bekende ontdekkingsreiziger, belandde hij op een expeditie in Peru op zoek naar een verloren gewaande stad van de Inca’s.

De Spaanse animatiefilm werd de grootste kaskraker bij het thuispubliek (ruim anderhalf miljoen bezoekers in de bioscoop!) en werd nadien aan meer dan veertig landen verkocht; in België en Nederland was hij te zien als Ted & De Schat van de Mummie.

Paramount Pictures gaf meteen groen licht aan een vervolg op Tadeo Jones en nam een optie op de wereldwijde distributierechten, maar in de tussentijd maakte regisseur Gato eerst nog een andere animatiefilm (Capture the Flag).

Teaserposter Tadeo Jones 2: El Secreto del Rey Midas (Tad 2: The Secret of King Midas)Tadeo Jones 2: El Secreto del Rey Midas (Tad 2: The Secret of King Midas) begint in Las Vegas, waar Tadeo een presentatie bijwoont van zijn vriendin Sara, een échte archeoloog. Ze heeft een stuk papyrus ontdekt waarop informatie staat over een ketting van Midas, de legendarische koning die alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Wanneer Sara wordt ontvoerd door een schurk die de kostbare talisman en de oneindige bron van rijkdom als eerste wil vinden, zet Tadeo de achtervolging in met zijn hond Jeff en papegaai Belzoni.

De animatiefilm, die wordt geregisseerd door Enrique Gato en David Alonso, wordt net als zijn voorganger met de computer geanimeerd in Spanje en is een coproductie van Telecinco Cinema, Lightbox Animation Studios, Ikiru Films, 4 Cats Pictures en Telefonica. Onderaan vind je de eerste teaser, al bevat die nog geen echte beelden uit de film. In de promotievideo wordt de sequel op een klunzige wijze aangekondigd door Tadeo en enkele nevenpersonages.

In Spanje draait Tadeo Jones 2 vanaf 25 augustus 2017 in de zalen.

Eerste teaser voor Tad 2: The Secret of King Midas

(Via Telecinco)

Geplaatst door onder Films, Trailers