25/12/2016

Magisch plaatje uit Pixars animatiefilm Coco

Zoals we eerder deze maand schreven, brengt Pixar tot 2020 bijna uitsluitend vervolgfilms uit: Cars 3, The Incredibles 2 en Toy Story 4. De enige uitzondering is Coco, een muzikaal avontuur dat zich afspeelt in Mexico.

Miguel - Coco (Pixar)Coco wordt geregisseerd door Lee Unkrich (Toy Story 3, Monsters Inc, Finding Nemo) en coregisseur Adrian Molina. De animatiefilm speelt zich af  tijdens Día De Los Muertos, ook wel Day of the Dead genoemd. Dat is een jaarlijkse, Mexicaanse traditie waarbij de overledenen worden herdacht.

Het verhaal volgt Miguel, een Mexicaanse jongen met een passie voor muziek. Helaas groeit hij op in een familie die muziek verbannen heeft. Dat gebeurde generaties geleden nadat zijn overovergrootvader diens gezin in de steek liet om zijn droom als muzikant waar te maken. Ondanks alles koestert Miguel ook het verlangen om muzikant te worden, geïnspireerd door zijn favoriete zanger: Ernesto de la Cruz.

Coco (Pixar)Wanneer Miguel een bijzondere link ontdekt tussen hem en zijn overleden idool, brengt hij een bezoek aan de begraafplaats van Ernesto de la Cruz. In het mausoleum kan hij het niet laten om de gitaar van de overleden legende vast te pakken, waardoor hij op magische wijze in de kleurrijke onderwereld van de doden belandt. Het begin van een muzikaal avontuur…

We zagen eerder al enkele stukjes concept art, maar de nieuwe afbeelding in dit bericht werpt voor het eerst een goede blik op de afgewerkte look van Miguel. Op het plaatje is te zien hoe Miguel op de legendarische ‘skull guitar’ van Ernesto speelt.

In Amerika verschijnt de film in de bioscoop op 22 november 2017. Meer informatie over het verhaal en de acteurs vind je in onze vorige berichten.

(Via Disney)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films