07/12/2016

Pixar onthult artwork en stemacteurs voor Coco

Tot 2020 brengt Pixar bijna uitsluitend vervolgfilms uit: Cars 3, The Incredibles 2 en Toy Story 4.  De enige uitzondering is Coco, een muzikaal avontuur waarvan zopas een nieuw tipje van de sluier werd opgelicht.

Teaserposter CocoAan het hoofd staan regisseur Lee Unkrich (Toy Story 3, Monsters Inc, Finding Nemo) en coregisseur Adrian Molina. Het verhaal is gebaseerd op Día De Los Muertos, ook wel Day of the Dead genoemd. Dat is een jaarlijkse, Mexicaanse traditie waarbij de overledenen worden herdacht.

Het verhaal volgt de geheime, muzikale ambities van Miguel, een jongen die in een bruisend dorpje in Mexico woont. Helaas stamt hij af van een familie schoenmakers die wellicht de enige in het dorp zijn die muziek haten. Al generaties lang hebben de Rivera’s muziek verbannen omdat ze geloven dat ze erdoor vervloekt zijn. Decennia geleden heeft Miguels overgrootvader zijn vrouw namelijk verlaten omdat hij zijn droom om op te treden wilde verwezenlijken. Daardoor kwam overgrootmoeder Imelda alleen aan het hoofd van de familie te staan en werd muziek in de ban gedaan.

Miguel koestert echter stiekem het verlangen om muzikant te worden, geïnspireerd door zijn favoriete zanger: de overleden Ernesto de la Cruz. Wanneer Miguel een verbazingwekkende link ontdekt tussen hem en zijn idool, besluit hij om de beroemde zanger te imiteren, waardoor hij per ongeluk in het land van de doden belandt.

Concept art Coco (Pixar)In die prachtige onderwereld ontmoet Miguel al snel enkele zielen uit zijn eigen familie: zijn voorouders die lang geleden gestorven, maar nog steeds erg levendig zijn, zoals zijn overgrootmoeder Imelda. Miguel besluit van de gelegenheid gebruik te maken om het land te verkennen en De la Cruz op te sporen. Tijdens zijn reis wordt hij vergezeld door Hector, een vriendelijk skelet en oplichter. Samen gaan ze op zoek naar de zanger om zijn zegen te krijgen om te mogen optreden en terug te keren naar het land van de levenden voor het te laat is.

In afwachting van de eerste beelden heeft de studio een vers stukje concept art onthuld (gemaakt door Kristoff Vergne en Sharon Calahan). Op de afbeelding is Miguel te zien met zijn geliefde overgrootmoeder Mama Coco.

Coco - Voice actor Gael García BernalDe rol van Miguel wordt ingesproken door nieuwkomer Anthony Gonzalez, een twaalfjarige jongen die de studio vond na een heleboel audities voor honderden kinderen uit verschillende landen. Hij zal zelf ook de liedjes inzingen. Daarnaast zijn ook bekende latino-acteurs te horen in de animatiefilm, onder wie Benjamin Bratt (Ernesto de la Cruz), Gael García Bernal (Hector) en Renée Victor (Abuelita, de oma van Miguel).

In Amerika verschijnt de film in de bioscoop op 22 november 2017.

(Via EW)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films