05/12/2016

Muziekvideo kondigt Moomins at Christmas aan

In het noorden van Europa wordt gewerkt aan een nieuwe stop-motionfilm: Moomins at Christmas. Aan de basis liggen de bekende Moomins-boeken van de Finse illustratrice en schrijfster Tove Jansson.

Moomins at ChristmasDe animatiefilm speelt zich af in de fantasievolle Moomin-vallei. Het verhaal begint wanneer Moomintroll besluit om geen winterslaap te houden, zodat hij het koude seizoen kan ontdekken. Tijdens zijn tocht door het winterse landschap ontmoet hij allerlei eigenaardige wezens die door de sneeuw lopen. Bovendien verwacht Moomintroll een bezoekje van de mysterieuze gast die ‘kerstmis’ heet.

Moomins at Christmas wordt geregisseerd door Jakub Wroński en Ira Carpelan. De productie is in handen van Filmkopaniet, een Finse studio die eerder aan tv-series over de Moomins werkte en aan de bioscoopfilm Moomins and the Comet Chase. Voor de kerstfilm werkt de studio samen met het Poolse Animoon.

Moomins at ChristmasHelemaal nieuw is de film echter niet, want er worden stop-motionanimaties gebruikt die in de jaren tachtig geproduceerd werden door Jupiter Film en Film Polski. Het bronmateriaal werd weliswaar grondig aangepast en gerestaureerd in 4K-kwaliteit. Daarnaast worden een nieuwe intro en credits gemaakt. Het avondvullende resultaat moet voor de volgende kerst klaar zijn in december 2017.

In afwachting van de film hebben de makers alvast een muziekvideo gedeeld: Bring the Snow, geschreven door Paula Vesala, gecomponeerd door Jori Sjöroos en uitgevoerd door het Praags Filharmonisch Orkest. Onderaan vind je de Engelse versie (ingezongen door Sarah Àlainn), maar op de films eigen website staan versies van het lied in niet minder dan drieëntwintig talen.

Muziekvideo Moomins at Christmas – Bring the Snow

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films, Videoclips