13/12/2016

Korte animatiefilm: Alike

Sinds eind 2015 ging Alike de hele wereld rond. De korte animatiefilm werd voor net geen honderd festivals geselecteerd en sleepte op bijna de helft daarvan een prijs of vermelding in de wacht. Sinds deze week is de mooie publiekslieveling ook online te bekijken.

Poster AlikeAlike is een Spaanse film waar regisseurs Daniel Martínez Lara en Rafa Cano Méndez meer dan vier jaar aan werkten. Het idee groeide uit hun eigen ervaringen als vader, iets wat ze zelf vertellen in de making-of die je helemaal onderaan in dit bericht vindt.

Het verhaal speelt zich af in een drukke, monotone wereld. De bezorgde vader Copi probeert om zijn zoon Paste alles op de juiste manier aan te leren. Maar wat is de juiste manier? In de voetsporen treden van de grijze massa? Of op je eigen manier een kleurtje aan het leven geven?

De animatie werd gemaakt met behulp van de gratis opensourcesoftware Blender. Het team bestond uit vele studenten van Pepe-School-Land, een animatieschool uit Spanje die zich specialiseert in computeranimatie. Afgelopen zomer werd Alike genomineerd voor de Cartoon d’Or, een onderscheiding voor de Beste Korte Animatiefilm van Europa. In eigen land won de film dit jaar een Goya (de ‘Oscar’ van Spanje).

Meer informatie over de makers en hun korte film vind je op deze website.

Korte animatiefilm Alike

Korte making-of Alike

Geplaatst door onder Kortfilms