20/12/2016

Jorge R. Gutierrez maakt Son of Jaguar voor Google

Jorge R. Gutierrez gaat de korte animatiefilm Son of Jaguar maken. De regisseur uit Mexico is bekend van de bioscoopfilm The Book of Life en werkt achter de schermen aan een voorlopig naamloze ‘Kung Fu Space Western’.

Hoofdpersonages uit The Book of LifeNet als The Book of Life heeft de korte film een Mexicaanse setting en wordt de animatie gemaakt bij de studio Reel FX in Dallas. Het verhaal speelt zich af in Mexico City tijdens Día De Los Muertos, een jaarlijks, Mexicaans feest waarbij de overledenen worden herdacht. Centraal staan de populaire ‘luchadores’, worstelaars vermomd met kleurrijke maskers die voor veel spektakel in de ring zorgen.

Gutierrez omschrijft Son of Jaguar als een grappig en emotioneel project over familie, met veel respect voor traditie en cultureel erfgoed. In dit bericht vind je een foto van de regisseur (derde van links), die samen met het team poseert bij een eerste teaserafbeelding die de typisch Mexicaanse stijl van de animatiefilm demonstreert.

Google Spotlight Stories - Team Son of JaguarSon of Jaguar maakt deel uit van de Google Spotlight Stories: korte, experimentele films die gemaakt worden voor een virtual reality-beleving. Op een smartphone verandert het scherm in een soort van venster, waardoor de kijker zelf kan kiezen wie of wat hij wil bekijken in de enigszins interactieve film. Wie de creaties met een speciale bril bekijkt, waant zich helemaal in het verhaal.

Behalve Google Cardboard – waarvoor je je eigen smartphone gebruikt – wordt ook aan ondersteuning gewerkt voor VR-headsets zoals de HTC Vive.

Het resultaat wordt in de zomer van 2017 verwacht en zal net als de vorige filmpjes beschikbaar zijn via de Spotlight Stories-app. Op YouTube zal ook een 360°-versie van de film verschijnen.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films