29/12/2016

John Kahrs maakte June voor Lyft

Ervaring opdoen bij Pixar en Walt Disney, een korte film maken en daarna je eigen pad volgen. Dat is wat John Kahrs deed. De animator werkte onder meer aan Monsters Inc, The Incredibles, Tangled en Frozen, won in 2013 een Oscar voor Paperman en zocht nadien een andere uitdaging.

John KahrsVoor Paramount zou hij de nieuwe animatiefilm Shedd regisseren, maar het is niet duidelijk wat de status van dat project momenteel is. Wellicht staat het op een laag pitje, want Kahrs nam ondertussen een andere klus aan voor Lyft, een concurrent van Uber.

Lyft is een online dienst waarbij gewone mensen met hun eigen wagen als chauffeur kunnen werken. In plaats van een traditioneel reclamespotje liet het bedrijf een korte animatiefilm maken waarin het concept op een positieve – en ietwat emotionele – manier wordt voorgesteld.

JuneHet verhaal draait om June, een oudere vrouw uit Chicago die de eenzaamheid bestrijdt door als chauffeur voor Lyft aan de slag te gaan en zo nieuwe mensen en vrienden ontmoet.

De mooie, sfeervolle animatiefilm is een mix van 2D- en 3D-animatie en dankt zijn stijl aan creative director Kevin Dart (Steven Universe, Sym-Bionic Titan, The Powerpuff Girls), die via zijn design- en animatiestudio Chromosphere aan June meewerkte. Samen met regisseur Kahrs komt hij ook even aan het woord in de video helemaal onderaan in dit bericht. Meer informatie over de making-of vind je in deze interviews.

Korte animatiefilm June: Life is Better When You Share the Ride

June – Making-of

Geplaatst door onder Commercials, Kortfilms