06/12/2016

How to Train Your Dragon 3 en Everest in 2019

DreamWorks Animation, de bekende studio achter Kung Fu Panda, Madagascar en Shrek, heeft zopas de nieuwe (Amerikaanse) releasedata bekendgemaakt van twee toekomstige producties.

How to Train Your Dragon 3

Hiccup en draak Toothless uit How to Train Your Dragon 2Het derde drakenavontuur wordt een jaartje uitgesteld. De animatiefilm, die normaal op 18 mei 2018 zou verschijnen, wordt nu in de Amerikaanse zalen verwacht op 1 maart 2019. Net zoals de voorgaande delen wordt het vermoedelijk laatste deel van de trilogie geschreven en geregisseerd door Dean DeBlois (Lilo & Stitch).

In de derde film wil de jonge Viking Hiccup zijn droom verwezenlijken: een plaats creëren waar draken (en mensen) in vrede kunnen leven. Zijn gevleugelde maatje Toothless wordt echter van huis weggelokt wanneer hij een andere Night Fury-draak ontmoet die ongetemd en erg schuw is. Wanneer het thuisfront wordt bedreigd en Hiccups prille leiderschap op de proef wordt gesteld, zullen zowel de draak als zijn baasje drastische beslissingen moeten nemen om hun soort te redden.

Everest

Oriental DreamWorksOriental DreamWorks, de Chinese dochterstudio van DreamWorks die meewerkte aan Kung Fu Panda 3, pakt op 27 september 2019 voor het eerst uit met een eigen creatie. De animatiefilm wordt geregisseerd door Tim Johnson (Home, Over the Hedge, Antz) en Todd Wilderman (Open Season 2). Het script is van William Davies (How to Train Your Dragon, Puss in Boots, Flushed Away).

Het verhaal volgt de ruim vierduizend kilometer lange reis van de exotische straatjes in Shanghai naar de adembenemende, besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Wanneer enkele buitenbeentjes kennismaken met een jonge Yeti die Everest heet, begint het groepje aan een epische reis om het magische wezen met zijn familie te verenigen op het hoogste punt op aarde.

In afwachting van die twee nieuwe projecten brengt DreamWorks Animation in 2017 eerst nog de komische boekverfilmingen The Boss Baby en Captain Underpants uit, gevolgd door het Australische avontuur Larrikins in 2018.

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Films