14/12/2016

Eerste artwork voor Olaf’s Frozen Adventure

Er komt een nieuwe tv-special die gebaseerd is op ‘s werelds succesvolste animatiefilm Frozen. Dat werd bevestigd in The Making of Frozen: A Return to Arendelle, die werd uitgezonden op Walt Disneys dochterzender ABC.

Storyboard Olaf's Frozen AdventureEerder verscheen al een korte film (Frozen Fever), maar dit wordt een uitgebreider avontuur van een half uur. In de making-of deelden de filmmakers niet alleen een blik achter de schermen van Frozen, maar onthulden ze ook de eerste details uit Olaf’s Frozen Adventure.

Het verhaal speelt zich af in de eerste winter nadat de poorten van Arendelle voor iedereen werden geopend. Omdat ze zo lang afgezonderd leefden, kennen Anna en Elsa de kerstgebruiken niet. Uit liefde voor de twee zusjes gaat de opgewekte sneeuwman Olaf met rendier Sven op zoek naar de gepaste tradities. Daarbij belandt hij in de uithoeken van het koninkrijk.

De special wordt geregisseerd door Kevin Deters en Stevie Wermers. Het duo stond eerder aan het hoofd van de korte tekenfilms How to Hook Up Your Home Theater en The Ballad of Nessie, net als de vier Prep & Landing-kerstspecials. Momenteel wordt druk aan de animatie gewerkt.

Concept art Olaf's Frozen AdventureOlaf’s Frozen Adventure zal maar liefst vier verse liedjes bevatten van het nieuwe songwritersduo Kate Anderson en Elyssa Samsel. In afwachting van bewegend beeldmateriaal lieten de makers alvast een sfeervol stukje concept art en enkele storyboardplaatjes zien.

In Amerika wordt de tv-special met Kerstmis 2017 op de buis verwacht. In 2018 verschijnt een Broadway-musical van Frozen en nadien, wellicht in 2019, is de sequel Frozen 2 op het witte doek te bekijken.

Storyboardplaatjes voor Olaf’s Frozen Adventure

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films