24/12/2016

Eerste afbeelding uit Captain Underpants

In 2017 brengt DreamWorks Animation (Kung Fu Panda, How to Train Your Dragon) twee films uit in de bioscoop: The Boss Baby en Captain Underpants. Van die laatste is zopas een eerste afbeelding verschenen.

Captain UnderpantsCaptain Underpants is gebaseerd op de gelijknamige en populaire kinderboeken van schrijver en illustrator Dav Pilkey. Bronmateriaal is er genoeg: de reeks, die in het Nederlands werd uitgegeven als De Avonturen van Kapitein Onderbroek, bestaat tot nu toe uit twaalf delen.

De verhalen draaien om George en Harold, twee beste vrienden die graag grappen uithalen en strips tekenen. Wanneer ze de vervelende en tirannieke directeur Mr. Krupp hypnotiseren, veranderen ze hem in hun favoriete personage: Captain Underpants. Gekleed in slechts een witte onderbroek en met een gordijn als cape waant hij zich een machtige beschermer van de aarde. De jongens vinden het hilarisch, tot de gemene schurk Professor Poopypants opduikt…

David Soren (Turbo) is de regisseur van de animatiefilm. De stemmen werden ingesproken door een aantal bekende acteurs, onder wie Kevin Hart (George Beard), Thomas Middleditch (Harold Hutchins), Ed Helms (Captain Underpants) en Nick Kroll (Professor Poopypants).

Captain UnderpantsIn dit bericht vind je het allereerste plaatje uit het komische avontuur. Opvallend is dat de animatie niet door DreamWorks zelf werd gemaakt, maar werd uitbesteed aan Mikros Image. Die Franse studio werkte de voorbije jaren aan knappe animatiefilms zoals The Little Prince, Mune en Asterix.

Voor Captain Underpants wordt een mix gebruikt van verschillende stijlen en technieken: computeranimatie (3D), getekende fragmenten die uit strips lijken te komen (2D) en stukjes met poppen gemaakt van sokken. Volgens de regisseur past dat bij de fantasie van de twee creatieve hoofdpersonages.

Het resultaat wordt op 2 juni 2017 in de Amerikaanse zalen verwacht.

(Via EW)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films