23/11/2016

Trailer voor Kingsglaive: Final Fantasy XV

Van alle 27 animatiefilms die dit jaar een gooi doen naar de Oscar zijn er twee gebaseerd op populaire games: The Angry Birds Movie en Kingsglaive: Final Fantasy XV. De eerste film kwam eerder op deze site aan bod, maar de tweede ontbrak nog in ons overzicht.

Poster Kingsglaive: Final Fantasy XVDe animatiefilm werd geschreven en geregisseerd door Takeshi Nozue, die eerder aan het hoofd stond van Final Fantasy VII: Advent Children (2005) en films regisseerde die in videospellen zoals Kingdom Hearts en Final Fantasy te zien waren.

Het verhaal sluit aan bij de gebeurtenissen uit de vijftiende Final Fantasy-game en speelt zich af in een wereld waar verschillende naties vroeger over magische kristallen beschikten. Lucis, het enige koninkrijk dat nog zo’n machtig kristal heeft, wordt aangevallen door de monsterlijke, overweldigende legermacht van het keizerrijk Niflheim. De laatste hoop rust op de schouders van koning Regis en soldaat Nyx, een van de laatste overlevenden van de Kingsglaive, een elitegarde die de vorst en het land beschermt.

Kingsglaive: Final Fantasy XVNet als bij de voorgaande Final Fantasy-avonturen koos de Japanse producent Square Enix voor een erg realistische look. Het technisch hoogstaande resultaat is een mix van computeranimatie en motion capture, een techniek waarbij zowel de kleine gezichtsuitdrukkingen als de grote lichaamsbewegingen van acteurs worden opgenomen en als basis dienen voor de geanimeerde figuren.

Onderaan in dit bericht vind je een actievolle trailer en is eveneens een uitgebreid voorproefje van twaalf minuten uit Kingsglaive te bekijken. De Engelstalige versie van de film werd ingesproken door een aantal bekende acteurs, onder wie Aaron Paul, Lena Headey en Sean Bean.

Kingsglaive: Final Fantasy XV maakt dit jaar deel uit van een recordaantal Oscarkandidaten die om het prestigieuze gouden beeldje strijden.

Trailer voor Kingsglaive: Final Fantasy XV

Intro voor Kingsglaive: Final Fantasy XV

Geplaatst door onder Films, Trailers