26/11/2016

Sneeuwballenoorlog in trailer voor Snowtime!

Een van de animatiefilms die meedingen naar een Oscar is Snowtime!, een geanimeerde remake van The Dog Who Stopped the War (La Guerre des Tuques). Dat is een klassieke, Canadees Franse jeugdfilm (live action) uit 1984 die tientallen prijzen won en in meer dan honderd landen verscheen.

Poster Snowtime!Het verhaal speelt zich af in een klein dorp tijdens de wintervakantie. Alle kinderen verdelen zich in twee groepen en maken zich klaar voor het grootste gevecht van hun leven. De twee elfjarige leiders zijn Sophie, een meisje dat nieuw is in het dorp, en Luke, een jongen die met zijn bende het sneeuwkasteel van Sophie bestormt.

Een week lang wordt er met sneeuwballen gegooid, met zelfgemaakte wapens gevochten en worden ingenieuze valstrikken gespannen. Wie op het einde van de oorlog in het ijzige fort zit, wordt de winnaar. Maar wat oorspronkelijk begint als een enthousiast kinderspel, loopt uit de hand wanneer Luke zijn rol als generaal alsmaar serieuzer neemt en de strijd steeds heviger wordt.

SnowtimeDe computergeanimeerde 3D-film werd geregisseerd door Jean-François Pouliot en coregisseur François Brisson. Het is na The Legend of Sarila (2013) de tweede avondvullende animatiefilm die in Quebec werd geproduceerd bij CarpeDiem Film & TV. Met behulp van humor en avontuur willen de makers kinderen aanzetten om na te denken over rivaliteit, conflict en de gevolgen ervan. Onderaan in dit bericht kun je de trailer bekijken.

Snowtime! ging in december 2015 in première in Canada en draaide sindsdien op verschillende Europese (animatie)festivals, waaronder Annecy. De film maakt dit jaar deel uit van een recordaantal Oscarkandidaten die om het prestigieuze gouden beeldje strijden.

Trailer voor Snowtime!

Geplaatst door onder Films, Trailers