10/11/2016

Mikros Image maakt animatiefilm over Sgt. Stubby

Mikros Image is een Frans postproductiehuis met internationale afdelingen in Canada, Engeland en België. De voorbije jaren richtte de visualeffectsmaker zich ook op de animatiesector en dat leverde knappe films op zoals Mune: Guardian of the Moon, The Little Prince en Asterix: The Mansion of the Gods.

Sergeant StubbyOp dit moment werkt Mikros aan Sgt. Stubby: An American Hero voor Fun Academy Motion Pictures. De missie van dat jonge, Amerikaanse bedrijf is om educatief entertainment te maken. Volgens schrijver en oprichter Richard Lanni zullen kinderen tegelijk kunnen lachen en leren met films die geïnspireerd zijn op waargebeurde verhalen uit de geschiedenis, literatuur of ruimtevaart.

Stubby is een legendarische viervoeter die tijdens de Eerste Wereldoorlog de infanterie bijstond in de loopgraven aan het westfront. Aan de hond werden talloze heldendaden toegeschreven: hij hield de moraal van de troepen hoog, waarschuwde hen voor aanvallen en speurde naar gewonden op het slagveld. De bulterriër zou ooit ook een Duitse spion bij de lurven gevat hebben tot de Amerikaanse soldaten hem vonden. Stubby kreeg als eerste hond de rang van sergeant. Kortom, een Amerikaanser verhaal kun je zelf niet verzinnen.

Sgt. Stubby: An American HeroIn de animatiefilm volgen we een eenzame, ongewenste zwerfhond die een beste vriend vindt in soldaat Robert Conroy. Samen belanden ze in een van de grootste conflicten in de geschiedenis en Stubby ontpopt zich tot een echte held.

Bekende acteurs zoals Helena Bonham Carter en Gérard Depardieu zullen een rol inspreken voor de animatiefilm, die muziek krijgt van componist Patrick Doyle (Brave, Cinderella, Quest for Camelot). Dan St. Pierre (lay-out artist The Lion King, Aladdin, The Little Mermaid) zal de film regisseren. Sgt. Stubby is momenteel in productie in Parijs en Montreal. In dit bericht vind je wat artwork en een voorsmaakje van de computeranimatie.

Het resultaat wordt op het witte doek verwacht in april 2018. Daarnaast werkt Mikros ook aan de eerder aangekondigde animatiefilms Sahara, Captain Underpants, Sherlock Gnomes en een vervolg op Asterix.

Eerste blik op Sgt. Stubby: An American Hero

Sgt. Stubby: An American Hero

(Via PRN)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films