28/10/2016

Eerste teaser voor Richard the Stork

Aan de ‘elk jaar een vogelfilm’-trend komt niet meteen een einde. Na Angry Birds van Sony en Storks van Warner Brothers pakken enkele Europese studio’s binnenkort ook uit met een animatiefilm met gevederde personages: Richard the Stork.

Richard the StorkHet verhaal draait om Richard, een jonge weesmus die door ooievaars werd opgevoed en daarom denkt dat hij er ook een is. De oversteek naar Afrika zou hij nooit overleven, dus wordt hij voor zijn eigen veiligheid door zijn familie achtergelaten in een bos. Richard is echter vastbesloten om te bewijzen dat hij een ooievaar is en besluit op eigen houtje naar het zuiden te reizen – desnoods met de bus en de boot. Onderweg krijgt hij gezelschap van Olga, een vreemde dwerguil met een denkbeeldige vriend, en Kiki, een gekke parkiet met hoogtevrees die van discomuziek houdt. Op hun avontuurlijke reis ontmoeten ze aan internet verslaafde duiven, vleermuizen, maffiakraaien, straalvliegtuigen en nog meer gevaren.

Richard the Stork wordt geregisseerd door Toby Genkel en Reza Memari (ook de scriptschrijver). Voordien werkten ze respectievelijk als regisseur en editor samen aan Ooops! Noah is Gone (2015). Een deel van de computeranimatie wordt in Brussel gemaakt onder leiding van producent Eric Goossens. De film is namelijk een Europese coproductie van de Belgische studio Walking The Dog met Den Siste Skilling (Noorwegen), Mélusine Productions (Luxemburg), Knudsen & Streuber Medienmanufaktur (Duitsland) en Ulysses Filmproduktion (Duitsland).

Verwacht wordt dat de animatiefilm eind dit jaar is afgewerkt. Het resultaat wordt in de loop van 2017 op het witte doek verwacht.

Eerste teaser voor Richard the Stork

(Via Variety)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers