19/10/2016

Productie van Paddington 2 is gestart

De deels geanimeerde bioscoopfilm Paddington (2014), gebaseerd op de kinderboeken van Michael Bond, was een succes. Daarom bemachtigde producent en distributeur StudioCanal eerder dit jaar alle rechten om meer avonturen over de beer te maken.

Paddington BearInmiddels is de productie gestart van Paddington 2. De sequel wordt net als de eerste film geregisseerd door Paul King, die het script samen schreef met Simon Farnaby. Producent is nog steeds David Heyman (Harry Potter).

Het verhaal laat zien hoe Paddington ondertussen een thuis heeft gevonden bij de familie Brown in Windsor Gardens, waar hij een populair lid van de gemeenschap is geworden. Op zoek naar het perfecte geschenk voor de honderdste verjaardag van zijn geliefde tante Lucy vindt Paddington een uniek pop-upboek in de antiekwinkel van Mr. Gruber. Hij neemt verschillende maffe baantjes aan om het boek te kunnen kopen, tot het plotseling wordt gestolen. Aan Paddington en de Browns om de dief te ontmaskeren…

Paddington 2Voor twee bekende acteurs zijn enkele nieuwe rollen weggelegd. Hugh Grant speelt de ijdele Phoenix Buchanan, een aan lager wal geraakte acteur die ooit een ster was. Brendan Gleeson vertolkt Knuckles McGinty, een beruchte kraker van kluizen en een legendarische krachtpatser.

Paddington 2 wordt opnieuw een hybridefilm die geanimeerde beren tot leven brengt in een wereld vol mensen. De stemmen van Paddington en tante Lucy worden ingesproken door Ben Whishaw en Imelda Staunton. Bij de menselijke cast vinden we Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi, Madeleine Harris en Samuel Joslin terug.

Het resultaat wordt eind 2017 op het witte doek verwacht. In de pijplijn zitten ook een derde film en een animatieserie over Paddington.

(Via Empire)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films