19/10/2016

Mooie clip voor Are You Lost in the World Like Me?

Are You Lost in the World Like Me? is een nummer uit These Systems Are Failing, een nieuw album van Moby & The Void Pacific Choir. Als videoclip werd gekozen voor een zwart-witte animatie in de stijl van tekenfilms uit lang vervlogen jaren.

Are You Lost in the World Like Me?De korte tekenfilm werd gemaakt door Steve Cutts, een Britse animator en illustrator die wel vaker kritiek op de maatschappij verwerkt in zijn creaties. Eerder dit jaar maakte hij voor The Simpsons een leuke, waanzinnige intro vol verwijzingen naar populaire actieseries uit de jaren tachtig.

In de video wordt een samenleving onder de loep genomen waarin de bevolking voortdurend aan het scherm van een smartphone gekluisterd is; een sombere wereld waarin imago en aanzien op social media het belangrijkste is. Een gelijkaardig thema zat ook in de videoclip die Sylvain Chomet maakte voor Stromae, waarin een man verslaafd is aan Twitter.

Moby & The Void Pacific Choir – Are You Lost in the World Like Me?

(Met dank aan Benny voor de tip)

Geplaatst door onder Videoclips