08/10/2016

Eerste glimp van The Son of Bigfoot

In Brussel wordt hard gewerkt aan The Son of Bigfoot. Het is de nieuwste telg van nWave Pictures, de Belgische animatiestudio achter Robinson Crusoe, The House of Magic, Sammy’s Adventures en Fly Me to the Moon.

The Son of BigfootHet verhaal draait om een buitenbeentje met eigenaardige roots: een tiener die ontdekt dat hij de zoon van de mysterieuze Bigfoot is. Hij beschikt ook over bijzondere krachten, die nodig zullen zijn om zijn familie te redden.

Wat volgt, wordt omschreven als een komisch en actievol avontuur over de relatie tussen vader en zoon.

In een promotievideo van nWave en tax shelter-partner Belga Films Fund – waarin nWave-oprichters Ben Stassen en Eric Dillens aan het woord komen – zijn de eerste beelden uit The Son of Bigfoot opgedoken.

Artwork The Son of BigfootHet gaat zowel om een korte clip met het hoofdpersonage als enkele stukjes artwork van de menselijke en dierlijke nevenpersonages. De video werpt eveneens een korte blik achter de schermen van de productie die volledig met computeranimatie wordt gecreëerd.

De animatiefilm, die een budget heeft van 23 miljoen euro, is volgens de producenten nu al aan meer dan vijftig landen verkocht. In de Benelux wordt het afgewerkte resultaat volgend jaar in de zomer in de bioscoop verwacht. De Franse releasedatum is 16 augustus 2017.

Eerste beelden uit The Son of Bigfoot

Geplaatst door onder Achter de schermen, België, Films, Trailers