01/10/2016

Frogkisser! wordt verfilmd door Fox

Op 28 februari 2017 verschijnt Frogkisser! in Amerika. Dat is de nieuwste pennenvrucht van de Australische schrijver Garth Nix. Hij is bekend van fantasievolle boekenreeksen, waaronder The Old Kingdom, The Seventh Tower en The Keys to the Kingdom.

Logo Blue Sky StudiosDe kat uit de boom kijken en afwachten of het boek aanslaat? Daar hebben ze bij Fox Animation blijkbaar geen tijd voor, want deze week raakte bekend dat het productiehuis achter Ice Age nu al aan een (geanimeerde) verfilming van Frogkisser! werkt.

Het verhaal volgt de belevenissen van Anya, een prinses die bij haar gemene stiefmoeder woont en haar nieuwe man, een gemene stiefstiefvader. Anya heeft de onfortuinlijke gave dat ze een vloek kan verbreken met een magische kus. Wanneer haar stiefstiefvader besluit om het koninkrijk over te nemen, slaat de jonge meid op de vlucht.

Cover Frogkisser! - Garth NixAnya begint aan een queeste om haar land te bevrijden en wordt bijgestaan door een trouwe hond die kan praten, een jonge dief die gevangen zit in het lichaam van een salamander, en enkele ondeugende tovenaars. Wat volgt is een komisch avontuur dat volgens de makers bestaat uit “50% fantasie, 50% sprookje en 100% plezier voor jong en oud”.

Frogkisser! wordt omschreven als een muzikale hybridefilm. Dat sluit aan bij het recente nieuws dat Fox meer familiefilms wil maken die live action met computeranimatie combineren. Wellicht wordt de prinses dus door een echte actrice vertolkt, terwijl de dierlijke personages op digitale wijze tot leven worden getoverd.

Het geanimeerde gedeelte wordt verzorgd door Fox’ eigen Blue Sky Studios dat animatiefilms maakte zoals Rio, Epic, The Peanuts Movie en de vijfdelige Ice Age-saga. De film bevindt zich nu in een prille ontwikkelingsfase, geleid door executive Ralph Millero. Een releasedatum is er nog niet.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films