27/10/2016

Fox wil The Girl Who Drank the Moon verfilmen

Deze week heeft Fox Animation een optie genomen op een nieuw project. De studio is van plan om The Girl Who Drank the Moon te verfilmen. Dat is een jeugdboek van de Amerikaanse schrijfster Kelly Barnhill (The Witch’s Boy).

Cover The Girl Who Drank the MoonElk jaar offeren de inwoners van het Protectoraat een baby aan de heks, in de hoop dat zij hun stad spaart. Wat het volk niet weet, is dat de vijfhonderd jaar oude heks Xan in werkelijkheid lief en zachtaardig is. Ze woont in het uitgestrekte bos met het wijze moerasmonster Glerk en de kleine draak Fyrian. De achtergelaten kinderen die Xan redt, voedt ze onderweg met sterrenlicht en bezorgt ze aan liefdevolle families aan de andere kant van het bos.

Alles verandert wanneer een baby per ongeluk maanlicht in plaats van sterrenlicht naar binnen krijgt, waardoor het gewone meisje met buitengewone magie wordt gevuld. Xan besluit om het kind zelf op te voeden en noemt haar Luna. Om het meisje tegen zichzelf te beschermen, sluit ze de magie diep in haar op. Als Luna’s dertiende verjaardag nadert, begint de magie vrij te komen, maar Xan is ver weg. Net wanneer het gevaar uit alle hoeken dreigt: een jongeman uit het Protectoraat besluit om zijn volk te bevrijden door de heks te doden, er duiken mysterieuze zwermen van dodelijke vogels op en een eeuwenoude vulkaan begint plots te rommelen…

Marc Haimes werkt inmiddels aan het script van The Girl Who Drank the Moon. Hij verzorgde eerder het fantasievolle scenario van LAIKA’s samoeraisprookje Kubo and the Two Strings en werkt voor Fox aan een adaptatie van Nimona, een stripreeks over een vrouw die van gedaante kan veranderen. Producenten van de film zijn veteraan Carlos Saldanha (de regisseur van Robots, de eerste drie Ice Age-films en de twee Rio-films) en Maresa Pullman via hun productiehuis Bottlecap Productions.

Het zou de bedoeling zijn om van het boek een moderne hybridefilm te maken. Dat sluit aan bij het recente nieuws dat Fox meer familiefilms wil maken die live action met computeranimatie combineren.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films