22/10/2016

BBC deelt plaatje en cast van Revolting Rhymes

Bij de Zuid-Afrikaanse studio Triggerfish Animation is de animatie gemaakt voor Revolting Rhymes, een Britse productie van Magic Light Pictures. Aan de basis ligt de gelijknamige bundel van Roald Dahl uit 1982, in het Nederlands uitgegeven als Gruwelijke Rijmen.

Revolting RhymesCentraal staan bekende sprookjesfiguren, maar hun maffe avonturen lopen net iets anders dan in de klassieke versies. Het is allemaal wat onverwachter, grappiger en ondeugender. De adaptatie is opgesplitst in twee films waarin vijf sprookjes worden verweven: de wolf vertelt de verhalen over Roodkapje, Sneeuwwitje, De Drie Biggetjes, Sjaak en de Bonenstaak en Assepoester.

De animatiefilms werden geregisseerd door Jan Lachauer (Room on the Broom) en Jakob Schuh (The Gruffalo), met Bin-Han To als coregisseur. Hoewel de adaptatie met computeranimatie is gemaakt, streefden de makers een stop-motionachtige stijl na en probeerden ze in hun ontwerpen toch enigszins trouw te blijven aan de tekeningen van illustrator Quentin Blake, wat de eerste afbeelding (van Sjaak en zijn moeder) alvast moet demonstreren.

Revolting RhymesSamen met het plaatje werd ook de cast onthuld. Aangezien het om vijf sprookjes gaat, zullen verschillende stemacteurs meerdere rollen vertolken. De films bevatten de stemmen van David Walliams (een van Assepoesters lelijke zusjes, moeder Sjaak), Rob Brydon (ook een lelijk zusje, koning), Gemma Chan (Sneeuwwitje), Rose Leslie (Roodkapje), Dominic West (wolf), Bertie Carvel (de magische spiegel, prins), Tamsin Greig (babysitter, Miss Maclahose), Bel Powley (Assepoester) en Isaac Hempstead Wright (Sjaak).

Het resultaat, dat uit twee tv-specials van ongeveer een half uur bestaat, wordt op 25 december 2016 uitgezonden op BBC One. Eerdere succesvolle kerstproducties van Magic Light voor de Britse zender waren The Gruffalo, Stick Man en Room on the Broom. Achter de schermen werkt de Belgische regisseur Jeroen Jaspaert voor de studio aan The Highway Rat.

(Via BBC)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films