26/10/2016

Aardman maakt Shaun the Sheep Movie 2

In juni 2015 schreven we al over de plannen van Aardman Animations om een vervolg te maken op Shaun the Sheep Movie. Vandaag blijkt dat de animatiefilm het goed genoeg deed om groen licht te geven aan de sequel.

Shaun the Sheep Movie 2Shaun the Sheep Movie werd in 2016 genomineerd voor een Oscar. De film bracht wereldwijd ruim 97 miljoen euro op in de bioscoop. Voor een peperdure productie van Pixar of Disney zou dat een grote flop zijn, maar Aardmans budgetten zijn veel kleiner. Het is jammer dat hun films niet even veel opbrengen in de bioscoop, maar gelukkig hoeft dat niet om financieel succesvol te zijn (Shaun kostte naar verluidt iets minder dan 23 miljoen euro).

Binnenkort begint de Britse studio met de voorbereidingen van de tweede stop-motionfilm over de wollige helden; de preproductie start in januari 2017. Richard Starzak, een van de twee schrijver-regisseurs van de eerste film, zal Shaun the Sheep Movie 2 deze keer solo regisseren. Paul Kewley is opnieuw de producent.

Details over het verhaal zijn er nog niet, maar in het persbericht belooft Aardman een komedie: “Shaun en de kudde zijn terug voor een epische en hilarische reis, die hun grootste en spannendste avontuur ooit wordt.”

Voor de financiering (en de distributie) van Shaun the Sheep Movie 2 kan Aardman opnieuw rekenen op de samenwerking met producent StudioCanal. Een releasedatum is op dit moment nog niet bekend. De eerstvolgende film van Aardman is Nick Parks prehistorische komedie Early Man.

(Via Aardman)

Geplaatst door onder Films