02/09/2016

Parade is de Nederlandse Oscarinzending

De Nederlandse eer bij de Oscars wordt verdedigd door Parade. De tekenfilm van Digna van der Put is geselecteerd als inzending voor de volgende editie van de prestigieuze Academy Awards. Daar strijdt de film in de categorie voor de Beste Korte Animatiefilm.

Parade van Digna van der PutHet verhaal laat zien hoe een fanfare van zes fluitspelers op verkenningstocht gaat door het landschap van het uniform. Een tocht die echter niet zonder kleerscheuren verloopt…

De jury, die bestond uit leden van het Holland Animation Film Festival (HAFF), KLIK! – Amsterdam Animation Festival en de Vereniging van Nederlandse Animatieproducenten (VNAP), prees de film als volgt: “Parade geeft een actuele maar ook tijdloze kijk op de optochten van het leven en de wereldgeschiedenis. De stijl en de techniek sluiten naadloos aan op het thema. De kijker stapt onschuldig mee op het vrolijke ritme om uiteindelijk te ervaren waar parades voor kunnen staan.”

Parade van Digna van der PutParade was de laatste geproduceerde animatiefilm van  het inmiddels ter ziele gegane Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) en werd geproduceerd door Ton Crone.

Zo goed als alles van de korte tekenfilm (script, storyboard, lay-out, animatie) werd gemaakt door Digna van der Put. Enkel voor de inkleuring werd ze bijgestaan door Ryemma Stoop. De muziek en het geluid werden verzorgd door Alex Debicki en Bob Kommer Studios.

Of Parade de bikkelharde competitie overleeft, weten we pas over enkele maanden. De Oscarnominaties worden bekendgemaakt op 24 januari 2017 en de winnaars worden onthuld op 26 februari 2017.

Trailer voor Parade

Geplaatst door onder Awards, Films, Nederland