11/09/2016

Originele promo voor Kubo and the Two Strings

Waarom zou het hele marketingbudget steeds naar typische tv-spotjes en posters op bushokjes moeten gaan? Waarom niet gewoon een groepje animators benaderen om reclame te maken voor een nieuwe animatiefilm?

Poster Kubo and the Two StringsDat laatste is precies wat Universal deed voor de stop-motionfilm Kubo and the Two Strings, het nieuwe spektakel dat gemaakt werd bij animatiestudio LAIKA (Coraline, ParaNorman, The Boxtrolls) en geregisseerd werd door Travis Knight. Het verhaal volgt Kubo, een vriendelijke jongen die wordt opgejaagd door geesten uit het verleden en in een avontuur belandt vol spanning, magie, actie en epische monsters.

Ter promotie van Kubo and the Two Strings werden vier animators uit verschillende landen uitgenodigd om de LAIKA-studio in Portland te bezoeken, waar ze een unieke blik achter de schermen kregen. Nadien werd gevraagd om een korte, persoonlijke impressie van het bezoek te maken.

De animaties werden gemaakt door Adrienne Dowling (Ierland), Elliot Deshusses (Duitsland), Jakub Gryglicki (Polen) en Tea & Cheese, het alter ego van Liam Tate en Jamie Stanton (Verenigd Koninkrijk). Het originele resultaat, waarvoor verschillende stijlen en technieken werden gebruikt, vind je onderaan in dit bericht.

In Nederland draait Kubo en het Magische Zwaard sinds 24 augustus 2016 in de bioscoop. In België verschijnt de film vanaf 28 september 2016 en heet hij Kubo en het Magische Harnas.

Geanimeerde reclame voor Kubo and the Two Strings

(Via Little White Lies)

Geplaatst door onder Commercials, Films, Kortfilms