18/09/2016

Poëtische trailer voor Louise by the Shore

Louise by the Shore (Louise en Hiver) is de nieuwste animatiefilm van schrijver en regisseur Jean-François Laguionie (The Painting). Het gerucht ging dat dit zijn laatste film zou worden, maar achter de schermen is de 76-jarige Franse animator al een nieuw project aan het ontwikkelen (Le Voyage du Prince).

Poster Louise by the ShoreHet verhaal speelt zich af aan het einde van de zomer en volgt de oudere dame Louise. Wanneer ze de laatste trein van het seizoen mist, blijft ze moederziel alleen achter in een verlaten dorp aan de kust. Het weer slaat om en de springvloed zorgt ervoor dat de stroom uitvalt, waardoor er geen communicatie met de buitenwereld meer mogelijk is.

Voor de kwetsbare en kokette vrouw ziet de overlevingskans er niet zo goed uit, maar Louise geeft niet op. Zelfs niet met de winter voor de deur. De bejaarde Robinson Crusoe ziet het als een uitdaging en besluit om de natuur en de eenzaamheid te overwinnen. Tijdens haar avonturen komen allerlei oude herinneringen naar boven (haar jeugd in naoorlogs Frankrijk, haar eerste liefde…) en maakt ze kennis met de pratende hond Pepper.

De animatiefilm, gemaakt met een mix van handgetekende elementen en computeranimatie, is een coproductie van de Franse studio’s JPL Films en Tchack en het Canadese Unité Centrale, met steun van Arte France Cinéma. De stem van Louise werd ingesproken door actrice Dominique Frot. Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer voor de intieme, poëtische animatiefilm met de geschilderde look.

Deze zomer vond de wereldpremière plaats op het animatiefestival in Annecy. In Frankrijk wordt de animatiefilm op 23 november 2016 in de bioscoop verwacht. Of Louise ook bij ons op het witte doek verschijnt, is niet bekend.

Franse trailer voor Louise en Hiver (Louise by the Shore)

(Via Focus On Animation)

Geplaatst door onder Films, Trailers