29/09/2016

Fantastisch eerbetoon aan Indiana Jones

Het internet staat vol met (geanimeerde) video’s van fans over hun idolen, maar zelden zijn ze écht goed gemaakt. Maar als fans toevallig professionele animators zijn, dan komen er fantastische filmpjes uit de bus.

Poster The Adventures of Indiana Jones (Patrick Schoenmaker)Vijf jaar lang werkte Patrick Schoenmaker aan een geanimeerd eerbetoon aan Indiana Jones, de avontuurlijke archeoloog uit de speelfilms van George Lucas en Steven Spielberg. Wanneer hij niet voor het Utrechtse collectief Frame Order werkte, besteedde de Nederlandse animator en karakterontwerper zijn vrije tijd aan de ultieme hommage – puur uit liefde voor de bekende held.

De regie, ontwerpen, achtergronden, storyboards, lay-outs, key poses en het leeuwendeel van de handgetekende animatie werden allemaal door Patrick zelf gemaakt. Onderweg kreeg hij gelukkig ook de hulp van enkele stagiairs (voor de inbetweening) en ervaren componisten.

In de onderstaande animatiefilm loopt, valt, vliegt en zweept de heldhaftige Indiana van het ene avontuur in het andere. De geweldige animatie, de nostalgische sfeer en de typische muziek doen verlangen naar meer. Wie wil zien hoe de karakters tot stand kwamen, vindt een heleboel mooi artwork op de website en Facebookpagina van de maker.

Het lijdt geen twijfel dat het knappe eerbetoon de hele wereld zal rondgaan. Met een beetje geluk bereikt de film zelfs de juiste mensen bij Walt Disney, dat Lucasfilm in 2012 heeft overgenomen. De studio is van plan om een nieuwe liveactionfilm te maken over Indiana Jones, maar als je het ons vraagt, is er absoluut nog ruimte voor een coole tekenfilmserie.

The Adventures of Indiana Jones

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Kortfilms, Nederland