03/09/2016

Mooie plaatjes uit The Big Bad Fox

Zoals we eerder schreven, werkt de Franse animator Benjamin Renner (bekend van de prachtige tekenfilm Ernest & Celestine) aan drie tv-specials van een half uur. Aan de basis liggen zijn komische stripverhalen over een groepje dieren met menselijke trekjes.

The Big Bad Fox and Other TalesThe Big Bad Fox draait om een onhandige vos die steeds verslagen wordt door een driftige kip. Op een dag besluit hij om drie eieren te stelen en de kuikens op te voeden tot ze lekker mals zijn. Al snel beseft hij dat het niet eenvoudig is om zowel ouder als carnivoor te spelen.

A Baby to Deliver begint met een ooievaar die een baby wil bezorgen bij enkele mensen, maar neerstort in een boerderij. Een idioot konijn, een domme eend en een nors varken moeten proberen om het tengere wezentje af te leveren bij de ouders.

Saving Christmas speelt zich af op kerstavond. Een naïef konijn en een eend vernielen per ongeluk een plastieken kerstversiering. Omdat ze denken dat ze de echte Kerstman hebben vermoord, vinden ze het hun plicht om hem te vervangen en alle brave kinderen cadeautjes te gaan geven.

The Big Bad Fox and Other TalesDe eerste film wordt geregisseerd door Benjamin Renner zelf. De overige twee worden ingeblikt door Patrick Imbert, de animation director van April and the Extraordinary World en Ernest & Celestine. Voor het script van Baby en Christmas werkte Renner samen met Jean Regnaud.

The Big Bad Fox and the Other Tales is een coproductie van de Franse studio Folivari en het Belgische productiehuis Panique! Een aanzienlijk deel van de postproductie wordt in Wallonië verzorgd door Digital Graphics (compositing en rendering), Dame Blanche (muziek, opname geluidseffecten), Mute & Solo (geluidsediting en mix) en BabelSub (ondertiteling).

In dit bericht vind je enkele veelbelovende plaatjes. Oorspronkelijk waren de specials bedoeld voor het kleine scherm, maar er wordt ook een programma samengesteld waarbij de drie films gebundeld op het witte doek zullen verschijnen. In Frankrijk wordt de distributie verzorgd door StudioCanal; de animatiefilms verschijnen daar op 12 juli 2017 in de bioscoop.

Afbeeldingen uit The Big Bad Fox and Other Tales

(Via Focus On Animation)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, België, Films