17/09/2016

Fox plant stripverfilming Zita the Spacegirl

Het recentste Ice Age-avontuur (Collision Course) werd niet het financiële succes waar de makers op hadden gehoopt: de film haalde ‘amper’ 350 miljoen euro op in de bioscoop, terwijl de twee voorgaande allebei meer dan 780 miljoen euro in het laatje brachten.

Zita the Spacegirl Achter de schermen is Fox Animation al op zoek naar de volgende hit(s). De studio heeft zopas de filmrechten bemachtigd van Zita the Spacegirl, een trilogie van komische en avontuurlijke graphic novels die geschreven en geïllustreerd werden door de Amerikaanse Eisner-winaar Ben Hatke.

De reeks bestaat uit drie strips: Zita the Spacegirl (2011), Legends of Zita the Spacegirl (2012) en The Return of Zita the Spacegirl (2014). In het eerste verhaal wordt Joseph, de beste vriend van Zita, ontvoerd door een buitenaardse sekte. De dappere meid zet de achtervolging in en belandt op een vreemde planeet vol merkwaardige en fantasievolle figuren. Met de hulp van nieuwe vrienden en een grote muis (waarop ze kan rijden) transformeert Zita in een intergalactische held.

In het tweede boek krijgt Zita te kampen met een robotdubbelganger die haar identiteit steelt. Het derde boek laat zien hoe Zita onterecht wordt opgesloten en vervolgens moet ontsnappen van een gigantische gevangenisplaneet.

The Return of Zita the SpacegirlSchrijvers van de filmadaptatie zijn Morgan Jurgenson en Alex Ankeles. Samen schreven ze het script voor Robodog, een nog te verschijnen animatiefilm over twee honden: een echte en een mechanische. Jurgenson schreef ook het script voor de iets minder familievriendelijke horrorkomedie Tucker and Dale vs Evil.

Productiehuis Chernin Entertainment (recente Planet of the Apes-trilogie) is aan het project verbonden. Het is momenteel niet duidelijk of Zita the Spacegirl een volledig geanimeerde film wordt (die bij Fox’ eigen studio Blue Sky gemaakt wordt). Het zou ook een van de recent aangekondigde hybridefilms kunnen zijn die een mix worden van live action en computeranimatie (à la The Smurfs).

Oude boektrailer voor Zita the Spacegirl (2011)

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films