26/09/2016

Engelse trailer voor In This Corner of the World

In This Corner of the World is geschreven en geregisseerd door Sunao Katabuchi (Black Lagoon, Mai Mai Miracle, Princess Arete) en is een productie van GENCO. Aan de basis ligt de manga Kono Sekai no Katasumi ni (To All the Corners of the World), een bekroonde strip van Fumiyo Kono. Haar eigen grootmoeder woonde in Kure, een havenstad van Hiroshima.

In This Corner of the WorldHet verhaal speelt zich af in 1944, een jaar voordat Hiroshima werd getroffen door een atoombom. Centraal staat Suzu, een jonge vrouw die trouwt en bij haar nieuwe familie gaat wonen in Kure. Ze houdt van tekenen en ontfermt zich over dagelijkse taken, maar de Tweede Wereldoorlog zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer het dorp in de zomer van 1945 wordt gebombardeerd, neemt haar idyllische leven een chaotische wending. Toch verliest ze haar moed en doorzettingsvermogen niet.

Voor de Japanse animatiestudio Mappa, die tot nu toe vooral bekend is van animatieseries zoals Kids on the Slope en Ushio and Tora, wordt In This Corner of the World de eerste avondvullende tekenfilm.

In This Corner of the WorldVia de Londense distributeur Animatsu Entertainment is zopas een nieuwe trailer voor de Engelstalige markt verschenen. De video bevat geen dialogen, maar onthult wel enkele ongeziene fragmenten uit de naar verluidt hartverwarmende tekenfilm.

Op 12 november 2016 gaat het resultaat in première in Japan. Of de animatiefilm in de lage landen in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend.

Engelse trailer voor In This Corner of the World

(Via Focus On Animation)

Geplaatst door onder Films, Trailers