22/09/2016

Ely Dagher geeft lezing in Amsterdam

Deze week vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in Amsterdam. Aan de hand van workshops, lezingen, documentaires en masterclasses kan het – al dan niet ervaren – publiek kennismaken met het werk van allerlei vaklui.

Waves '98 (Ely Dagher)Het gaat niet alleen om typisch ouderwetse ambachten zoals wevers, smeden en graveurs, maar ook om kledingontwerpers, graffitikunstenaars en filmmakers. Ook bij animeren komt vaak heel wat handvaardigheid kijken, en dat is iets waar Ely Dagher over komt vertellen.

De Libanese animator, die een tijd in België werkte, gooide het voorbije jaar hoge ogen met Waves ’98. De meermaals bekroonde korte tekenfilm, die onder meer de Gouden Palm won in Cannes (2015), is een eerbetoon aan zijn thuis in Beiroet.

In Amsterdam komt Dagher een lezing geven. Hij vertelt er “gedetailleerd met welke technieken hij de film Waves ’98 heeft gemaakt en hoe hij op ambachtelijke wijze de animaties heeft vormgegeven. Voorbeelden van zijn werk worden uiteraard vertoond en er is ruimte om met Ely Dagher in gesprek te gaan tijdens de Q&A.”

Praktische informatie: zaterdag 24 september 2016, 16.00u, De Hallen, Hannie Dankbaar Passage 33, 1053 RT Amsterdam. De voertaal is Engels. Tickets bestellen en meer informatie vind je op deze website.

Trailer voor Waves ’98

Geplaatst door onder Festivals