24/09/2016

Chinese studio plant remake Ronal the Barbarian

In 2011 verscheen Ronal Barbaren (Ronal the Barbarian), een animatiefilm uit Denemarken die geproduceerd werd door Einstein Film en geregisseerd werd door het trio Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen en Philip Einstein Lipski.

Poster Ronal the BarbarianDe allesbehalve politiek correcte film zou nooit in Hollywood gemaakt kunnen worden vanwege de combinatie van schaars geklede personages, grote (spier)ballen en foute grappen, maar werd binnen en buiten Europa toch aan een dertigtal landen verkocht. In Nederland werd Ronal the Barbarian door distributeur Amstelfilm uitgebracht.

Het verhaal draait om Ronal, een zwakke uitzondering in een dorp vol gespierde mannen en vrouwen. Toevallig blijft het watje als enige over wanneer de barbaren ontvoerd worden door de gemene Lord Volcazar. Samen met de pittige strijdster Zandra, de puberale bard Alibert en de metroseksuele elf Elric gaat Ronal de uitdaging aan om zijn clan te bevrijden.

Deze week raakte bekend dat het Chinese Twinkle Film Productions de rechten heeft bemachtigd om een remake te maken van Ronal the Barbarian. Nog opvallender is dat de studio uit Shanghai er een heuse liveactionfilm van wil maken.

“We gaan nu beginnen met de ontwikkeling van de film. Het is een goed heldenverhaal maar op een erg grappige manier. Het Chinese publiek zou niet geïnteresseerd zijn als het serieus bedoeld was”, aldus producent Sheng Deng. “Het is fantastisch”, reageert producent Trine Heidegaard uit Denemarken. “Ik hoop dat ze erin slagen om het project te financieren. Ik zou dolgraag een Chinese liveactionversie van onze Ronal willen zien.”

Trailer voor Ronal the Barbarian

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films