08/09/2016

Korte animatiefilms: Air Fishing

Een Franse animatiestudent heeft op grappige wijze een nieuwe betekenis aan ‘vliegvissen’ gegeven. Hij maakte een driedelige film over een eigenaardige man die een koekje in de vorm van een vis aan zijn hengel hangt en in de lucht begint te vissen.

Pêche-en-l’AirDe komische tekenfilmpjes – die gaandeweg steeds maffer worden en meer gekke dieren bevatten – werden dit jaar gemaakt door Mickaël Dupré als laatstejaarsproef aan de Franse animatieschool Ecole Emile Cohl.

De ietwat onhandige visser is geïnspireerd op de wereldberoemde slapstickavonturen van Charlie Chaplin en Buster Keaton, twee helden uit het tijdperk van de stomme zwart-witfilms.

Fraaie illustraties en meer werk van de maker vind je op zijn website.

Korte animatiefilm: Pêche-en-l’Air

(Via IAMag)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk