30/08/2016

VERS organiseert Meet the Next Animators

VERS, een netwerkvereniging van en voor nieuwe beeldmakers in Nederland, organiseert binnenkort een VERS Avond. De komende editie heet Meet the Next Animators, staat helemaal in het teken van jong talent uit de animatiesector en wordt als volgt aangekondigd:

Just a Biopic van Renske Cuijpers“Wie zijn de nieuwe gezichten bij de nieuwe lichting animatiemakers op de arbeidsmarkt? Wat is hun stijl? Waarom hebben ze voor het maken van animatiefilms gekozen? En wat zijn hun plannen? Kom dit – en meer – te weten tijdens een avondje speeddaten met de nieuwe generatie animatiemakers. Bang voor ongemakkelijke stiltes of tenenkrommende vragen? Dat hoeft niet! Potentieel dateleed wordt je bespaard. Onze gespreksleider zit tegenover de animatiemakers en probeert in tien minuten zoveel mogelijk over hen te weten te komen. Daarna is er genoeg tijd voor vragen van jou.”

De avond wordt in goede banen geleid door filmrecensent Floortje Smit. Zij zal verschillende animators uithoren over hun werk en toekomstvisie:

Renske Cuijpers kreeg vorig jaar bij de wildcards van het Nederlands Filmfonds een speciale vermelding voor Just a Biopic, een korte animatiefilm die ze aan de HKU maakte. Reinier, Jeoffrey en Koen studeerden in 2015 af aan de AKV St. Joost en richtten Studio Kubus op, een animatiestudio waar ze hun krachten bundelen om 2D- en 3D-creaties te maken.

Depart at 22 - Wiep TeeuwisseWiep Teeuwisse was dit jaar de enige Nederlandse winnaar op het beroemde animatiefestival in Annecy. Depart at 22, de korte animatiefilm die ze maakte aan de HKU, won in Frankrijk het prestigieuze Kristal voor de Beste Afstudeerfilm. Joost Jordens en Mike von Rotz studeerden dit jaar af aan de HKU met Transition, een virtual reality-creatie.

Meet the Next Animators vindt plaats op maandag 5 september 2016 om 19.30u in Het Ketelhuis (Pazzanistraat 4, Amsterdam). De toegang is gratis voor VERS-leden (op vertoon van ledenpas), DDG-leden en Cinevillepashouders. Niet-leden betalen vijf euro.

Meer info vind je op deze Facebookpagina.

(Plaatjes uit Transition, Just a Biopic en Depart at 22)

Geplaatst door onder Evenementen, Nederland