10/08/2016

The Croods 2 en Ferdinand uitgesteld

De overname van DreamWorks Animation door NBCUniversal wordt pas later dit jaar afgerond, maar heeft nu al een invloed op de agenda. Het gevolg is dat de (Amerikaanse) releasedata van twee animatiefilms zijn gewijzigd.

The Croods 2

Poster The CroodsDe sequel van DreamWorks, die oorspronkelijk door distributeur Fox in de bioscoop zou worden uitgebracht, is een maand uitgesteld. The Croods 2 wordt voortaan verdeeld door Universal en verhuist van 22 december 2017 naar 5 januari 2018.

Net zoals de eerste prehistorische komedie uit 2013 wordt het vervolg geregisseerd en geschreven door Chris Sanders en Kirk DeMicco. In het verhaal ontmoeten The Croods naar verluidt een andere familie die hen probeert te overklassen: The Groans.

Ferdinand

Logo FerdinandHet originele project van Blue Sky, dat gepland stond voor 21 juli 2017, neemt de vrijgekomen datum van The Croods 2 in en wordt op 22 december 2017 in de bioscoop verwacht.

De animatiefilm wordt geregisseerd door Carlos Saldanha (2 Rio– en 3 Ice Age-films) en is gebaseerd op The Story of Ferdinand: een populair kinderboek over een vredelievende stier die niet met de torero’s wil vechten in de arena.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films