11/08/2016

Sun Creature en Nørlum werken aan Spirit Seeker

Het succes van hun afstudeerfilm The Reward zorgde ervoor dat enkele Deense studenten de studio Sun Creature oprichtten. Via crowdfunding financierden ze nadien de eerste aflevering van Tales of Alethrion, een tekenfilmserie gebaseerd op The Reward.

Poster Spirit SeekerNiet alleen het internet smulde van The Reward, ook de Amerikaanse online-tv-aanbieder Amazon had interesse in een animatieserie. Maar dan moesten er wel heel wat dingen worden aangepast om het voor kinderen geschikt te maken: minder geweld, geen bloed, geen naakt, wél dialogen…

Als je dan toch zo veel moet veranderen tot er weinig van het origineel overblijft, kun je net zo goed met een volledig nieuw idee op de proppen komen, zo vertrouwde animator Bo Juhl Nielsen ons toe. Daarom kwam hij op Cartoon Movie de nieuwe animatiefilm Spirit Seeker voorstellen, een vers project dat hij zelf bedacht en wil regisseren.

Spirit Seeker speelt zich af in een wereld waarin emoties zich vroeger als ‘spirits’ openbaarden. Alle kinderen hadden hun eigen spirit creature, een personificatie van wat er in hun hart leefde. Ze moesten met hun gevoelswezentje leren omgaan en konden zo later de emoties van anderen beter begrijpen en aanvaarden.

Artwork Spirit SeekerDe opkomst van moderne technologie heeft echter gezorgd voor een breekpunt in de maatschappij: emoties worden opgevangen, in kristallen opgeslagen en verkocht. Voortaan gaan mensen zonder al dat emotionele gedoe door het leven. Als je eventjes weer iets wil voelen, kun je gewoon naar de winkel voor 200 gram plezier. Als overgangsrite naar adolescentie lopen tieners door het ‘magische portaal van het leven’, waarbij de wezentjes in kristallen worden gestopt. Traditionele mensen die toch aan hun gevoelens willen vasthouden, worden als ouderwets en lastig beschouwd en naar de wildernis verbannen.

Artwork Spirit SeekerOmdat de technologie aan de energie van hun wereld vreet, besluiten de oude bewakers hun krachten te bundelen in een unieke spirit die de toekomst moet veranderen. Wanneer het de beurt is aan Felina om door de poort te gaan, blijkt dat ze een gouden spirit creature heeft die niet gekristalliseerd kan worden. Een ramp, want de jonge meid deelt haar gevoelens helemaal niet graag met de buitenwereld. Ze besluit om de laatste, wijze spirit seeker in het woud op te zoeken om van het ding af te geraken. Onderweg maakt ze kennis met de wilde, enthousiaste jongen Winfred. Wanneer de lord van de nieuwe wereld zijn kinderen achter haar aanstuurt, barst het avontuur helemaal los.

Sun Creature heeft veel ambitie, maar weinig ervaring op het vlak van avondvullende films en slaat daarom de handen ineen met Nørlum. Die Deense animatiestudio werkte mee aan bekroonde, Europese coproducties zoals de tekenfilms Song of the Sea en Long Way North. Als alles volgens plan verloopt, wordt Spirit Seeker voor beide studio’s de eerste eigen animatiefilm.

Artwork Spirit Seeker (Sun Creature & Nørlum)Bedenker Bo Juhl Nielsen wordt voor de regie en het script bijgestaan door Jericca Cleland, die voor Nørlum werkt. Zij was coregisseur van de recente Ratchet & Clank-film (gebaseerd op de gelijknamige games) en werkte voordien mee aan Arthur Christmas, Finding Nemo en Toy Story 2.

Momenteel is Spirit Seeker nog in ontwikkeling en wordt er volop aan het verhaal geschreven en gesleuteld. In dit bericht vind je alvast een poster en de eerste stukjes artwork met daarop Felina, Winfred, de maffe lord en zijn drie zonen. Helemaal onderaan prijkt een plaatje uit de prille teaser die voor de animatiefilm gemaakt werd. De afbeelding toont het moment dat Felina haar gouden spirit creature ontdekt. Op de studio’s tumblr wordt ook af en toe artwork gedeeld.

Spirit Seeker

(Karakterartwork via Animationweek)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films