16/08/2016

Hippe pilot voor serie Urbance (18+)

Animatieseries voor een volwassen publiek zijn zeldzaam. Zenders investeren nu eenmaal liever in veilig en kindvriendelijk materiaal, waardoor het voor producenten moeilijk is om het nodige budget bijeen te sprokkelen.

UrbanceEen concept waar al enkele jaren aan wordt gewerkt is Urbance. Het futuristische verhaal speelt zich af in een wereld waar seks dodelijk is geworden. Elke vorm van intimiteit is verboden na de uitbraak van een virus dat binnen de minuut slachtoffers maakt.

De overheid probeert mannen en vrouwen uit elkaar te houden terwijl het aan een geneesmiddel merkt. Verschillende bendes jongeren stillen hun frustratie (en hormonen) met dans en muziek in een ondergrondse nachtclub waar het illegale, orgastische drankje Ndorfin wordt geschonken. Maar af en toe loopt het mis en vallen de Mediators binnen…

UrbanceUrbance werd bedacht en geschreven door Joël Dos Reis Viegas, die de onderstaande video regisseerde met Sébastien Larroudé. De animatie werd verzorgd door studio Yapiko Animation, onder leiding van animation director Hiroshi Shimizu. Het resultaat, een productie van Steambot en DFP, is een internationale samenwerking van Frankrijk, Canada en Japan.

Of het ooit tot een volwaardige reeks komt, is helaas nog niet bekend. Hoofdpersonages zijn de jonge dj Kenzell en de mysterieuze meid Lesya, die een soort Romeo & Julia-achtige relatie ontwikkelen ondanks hun verschillen. De hippe pilot – die deels tot stand kwam via crowdfunding – is in elk geval online te bekijken. Meer informatie vind je op deze website.

Pilot voor animatieserie Urbance

Geplaatst door onder Series, Trailers