21/08/2016

Laatste loodjes voor Lastman-serie

Lastman is een animatieserie die voorafgaat aan de gelijknamige stripreeks van Yves Balak, Michaël Sanlaville en Bastien Vivès. We kondigden het veelbelovende project eerder aan, maar na het plotse afhaken van een investeerder is het zonder hulp onmogelijk om de productie af te werken van de tekenfilmserie voor volwassenen.

Poster voor serie LastmanVan de 26 afleveringen (van 13 minuten) is alle voorbereiding klaar: designs, animatics, achtergronden, muziek en stemmen. Tien episodes zijn al compleet. Om de de rest van de ambitieuze reeks alsnog af te werken, wenden de makers zich nu tot crowdfunding.

Via Kickstarter proberen ze zo veel mogelijk geld in te zamelen om de laatste 12 afleveringen te vervolledigen zonder aan kwaliteit in te boeten: per episode is 25.000 euro nodig. Als ze het volledige budget niet bijeen krijgen, willen ze het ingezamelde geld over de laatste afleveringen spreiden.

Het verhaal draait om Richard Aldana, een jonge bokser uit Paxtown, een stad vol misdaad en corruptie. Wanneer zijn vriend en coach Dave verdwijnt, blijft hij alleen achter met diens mysterieuze dochter Siri. De twee worden opgejaagd en belanden in een avontuur vol actie, gangsters en bovennatuurlijke gebeurtenissen.

LastmanOnderaan vind je de trailer en enkele toffe fragmenten uit de animatieserie, die geregisseerd wordt door Jérémie Périn, geproduceerd door Everybody On Deck en geanimeerd door de studio Je Suis Bien Content (April and the Extraordinary World).

Het is de bedoeling dat het resultaat eind 2016 op de buis verschijnt bij de zender France 4. Er is ook gewerkt aan Engelse ondertitels voor de buitenlandse markt. Meer informatie vind je op de Lastman-site. De reeks steunen in ruil voor allerlei beloningen kan via Kickstarter.

Trailer en clips voor Lastman

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Series, Trailers