15/08/2016

Achter de schermen van Kubo and the Two Strings

Binnenkort verschijnt Kubo and the Two Strings, de nieuwste stop-motionfilm van studio LAIKA (Coraline, ParaNorman, The Boxtrolls) en het regiedebuut van animator Travis Knight.

Kubo and the Two StringsHet verhaal volgt Kubo, een vriendelijke jongen die met veel toewijding voor zijn moeder zorgt in een afgelegen dorp. Aan zijn rustige leventje komt een einde wanneer hij wordt opgejaagd door geesten uit het verleden. Samen met Monkey en Beetle belandt hij in een avontuur vol spanning, magie, actie en epische monsters.

De verschillende trailers geven een mooi voorsmaakje en beloven een groots spektakel. Letterlijk én figuurlijk, zo blijkt uit de onderstaande video’s. Heel wat vijanden zijn namelijk ook in werkelijkheid reusachtige gevaartes.

Kubo and the Two StringsZo is het enorme skelet een monster van wel 5,5 meter groot waar zes maanden aan werd gebouwd. Uit zijn schedel steken zeventig unieke zwaarden en zijn harnas bevat meer dan duizend botten. Voor het creepy oogbalmonster van bijna drie meter werd een inventief besturingssysteem ontwikkeld met een bowlingbal die werkt zoals een trackball op een muis. Het Moon Beast werd – als eerste – volledig met 3D-printers gemaakt. Om te vermijden dat het ook vijf meter groot zou zijn, werd het op schaal gemaakt en met de computer achteraf in het beeldmateriaal verwerkt.

Kubo and the Two StringsTechnologisch snufjes zoals 3D-printers worden bij LAIKA steeds vaker en intensiever gebruikt. Gezichten van de personages worden bijvoorbeeld op de computer ontworpen, uitgeprint en vervolgens afwisselend op de lichamen (armaturen) geplaatst. Hoofdpersonage Kubo heeft meer dan 23.000 verschillende onderdelen, waarvan de combinaties miljoenen verschillende emoties kunnen uitdrukken.

Ook lasers worden gebruikt om etsen te maken voor gedetailleerde attributen, zoals de mantel van de magische zusjes die uit 861 verschillende veren bestaat. De origami-zeilboot bestaat uit meer dan 250.000 blaadjes die met lasers werden uitgesneden. Alleen al om ze op de boot te plakken (waarvan er meerdere werden gemaakt), hadden de makers 100 uur nodig.

Wie meer over de creatie van de animatiefilm wil ontdekken, vindt op het internet interessante verslagen van allerlei setbezoeken. In Nederland verschijnt het langverwachte resultaat als Kubo en het Magische Zwaard vanaf 24 augustus 2016 in de bioscoop. In België draait de film vanaf 28 september 2016 en heet hij Kubo en het Magische Harnas.

Featurettes Kubo and the Two Strings – Achter de schermen

(Foto’s via Collider)

Geplaatst door onder Achter de schermen, Films, Videos ▾