28/08/2016

Korte animatiefilm: The Itch

Lang voor Walt Disneys korte animatiefilm Feast in 2015 de Oscar won omdat het zo mooi een viervoeter gebruikte om twee mensen bij elkaar te brengen, was er al een Nederlands filmpje met een gelijkaardig thema: The Itch (2010).

The Itch (Patrick Schoenmaker)Het verhaal laat zien hoe een man en zijn vrouw beetje bij beetje uiteengroeien en de romantiek langzaamaan uit hun leven verdwijnt. Dat heeft helaas ook grote gevolgen voor de hond, maar een onverwachte gast brengt plots wat leven in de brouwerij… én de trouwerij.

The Itch was de laatstejaarsfilm waarmee Patrick Schoenmaker afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij regisseerde en animeerde de tekenfilm, waarvoor hij het verhaal samen schreef met producent en editor Daan Velsink.

De leuke film, die ik jaren geleden voor het eerst ontdekte op het KLIK!-festival in Amsterdam, is nu eindelijk online te bekijken via het kanaal van Frame Order – het animatiecollectief uit Utrecht waar Patrick en Daan deel van uitmaken.

Korte animatiefilm The Itch (2010)

Geplaatst door onder Eigen bodem, Kortfilms, Nederland, Studentenwerk