01/07/2016

Disney kondigt Wreck-It Ralph 2 aan voor 2018

Wat we eigenlijk al lang wisten, is zopas officieel bevestigd: bij de Walt Disney Animation Studios wordt gewerkt aan een vervolg op de speelse animatiefilm Wreck-It Ralph (2012).

Wreck-It RalphIn tegenstelling tot zusterstudio Pixar zijn de afgelopen decennia bij Disney amper sequels voor het witte doek gemaakt, maar daar komt nu toch verandering in met Wreck-It Ralph 2 (en Frozen 2).

Deel twee wordt – net als de eerste film – geregisseerd door Rich Moore. Voor zijn overstap naar Disney werkte hij aan komische tekenfilmseries zoals The Simpsons en Futurama. Recent stond hij met Byron Howard ook aan het hoofd van de kaskraker Zootopia.

Toen die dierenfilm met succes was ingeblikt, kon Moore weer in de wereld van de games duiken. Dat doet hij samen met Phil Johnston, die mee schreef aan het scenario van Wreck-It Ralph en Zootopia en nu zijn debuut maakt als coregisseur van de sequel.

In de sequel worden de ouderwetse speelkasten achtergelaten en maken de personages kennis met de moderne wereld. Het verhaal speelt zich net na de gebeurtenissen uit de eerste film af en laat zien hoe Ralph de arcade verlaat en – hoe kan het ook anders – het internet sloopt.

Wreck-It Ralph 2Momenteel wordt er nog aan het verhaal gesleuteld en worden er volop storyboards voor de animatiefilm gemaakt. Acteur John C. Reilly zal zijn stem opnieuw aan het hoofdpersonage Ralph lenen. Ook Sarah Silverman keert terug als Vanellope.

Het modernere aspect van de animatiefilm wordt alvast bevestigd op het eerste teaserplaatje, waar in de achtergrond logo’s zijn te zien voor parodieën van huidige topbedrijven zoals Gügle (Google), Amazing (Amazon), Pictopedia (Wikipedia) en BunkBox (Dropbox).

In Amerika wordt het resultaat in de bioscoop verwacht op 9 maart 2018. Op die datum zou normaal Disneys originele animatiefilm Gigantic verschijnen, maar dat avontuurlijke sprookje is uitgesteld tot 21 november 2018.

Aankondiging Wreck-It Ralph 2

(Via Collider)

Geplaatst door onder Films