04/07/2016

Voorproefje van de nieuwe Samurai Jack

Meer dan tien jaar na de avonturen op Cartoon Network verschijnt er binnenkort een vervolg op de populaire tekenfilmserie Samurai Jack. In tegenstelling tot vroeger wordt het uitgezonden op de zenders volwassen broertje Adult Swim.

Storyboard Samurai JackDat zorgt ervoor dat de nieuwe serie af en toe wat duisterder, dramatischer, spannender en gewelddadiger zal zijn. Daarnaast kreeg Jack ook een make-over: hij is ouder, heeft een flinke baard en ziet er qua design iets minder cartoonesk uit.

In een mooi voorproefje dat de zender heeft vrijgegeven, wordt een eerste tipje van de sluier opgelicht aan de hand van enkele interviews en wat stukjes artwork. Hoewel de serie nu “met computers in plaats van hamsters wordt gemaakt”, willen de makers nog steeds trouw blijven aan de bejubelde, handgetekende stijl van het origineel.

Achtergrond Samurai JackOnderstaande video pakt uit met enkele spilfiguren van de animatieserie: aan het woorden komen Genndy Tartakovsky (bedenker, regisseur), Phil LaMarr (stem Samurai Jack), Darrick Bachman (schrijver), Scott Wills (art director), Craig Kellman (character designer), Bryan Andrews (storyboard artist) en Lou Romano (background layout designer).

Het resultaat wordt later dit jaar in Amerika op de buis verwacht.

Achter de schermen van Samurai Jack: seizoen 5

Geplaatst door onder Achter de schermen, Series, Videos ▾