20/07/2016

Stripverfilming Mouse Guard in ontwikkeling

Er staat een adaptatie van Mouse Guard in de steigers. Dat is een bekroonde strip van de Amerikaanse schrijver en tekenaar David Petersen. De reeks loopt al tien jaar en kreeg ondertussen een prequel (Legends of the Guard) en zelfs enkele bordspellen.

Cover Mouse Guard - Fall 1152Aan de basis ligt Petersens passie voor verhalen met dieren en middeleeuwse rollenspellen. Het resultaat is een fantasievolle avonturenstrip over de Mouse Guard: een groep van dappere muizen met capes en zwaarden die hun soortgenoten beschermen tegen allerlei gevaren. In hun wereld bestaan geen mensen, maar de guards hebben de handen vol met wezels, slangen, vossen en andere roofdieren.

20th Century Fox heeft nu een optie genomen op de filmrechten. Schrijver van het project is Gary Whitta, die Rogue One: A Star Wars Story schreef en eerder scripts verzorgde voor The Book of Eli, After Earth en de Walking Dead-games. Producent van de verfilming is Matt Reeves, die de voorbije jaren Dawn of the Planet of the Apes regisseerde en Cloverfield inblikte.

Artwork Mouse GuardDe bedoeling is om een hybride avontuur te maken met de modernste technieken. Het wordt een mix van live action en visual effects: zowel computeranimatie als motion capture (een techniek waarbij bewegingen van echte acteurs worden opgenomen en gebruikt als basis voor digitale personages).

Als voorbeelden worden de recentste Planet of the Apes-films genoemd (die met motion capture werden gemaakt) en Disneys recente reboot van The Jungle Book. Die films zagen er realistisch uit en werden als liveactionfilms bestempeld, hoewel ze allemaal tonnen computeranimatie bevatten.

Mouse Guard wordt een samenwerking van 6th & Idaho, de studio van Reeves, en Boom! Studios, de uitgever van de albums. In dit prille stadium is het nog te vroeg voor een releasedatum.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films