02/07/2016

Trailer voor documentaire Life, Animated

Life, Animated – A Story of Sidekicks, Heroes, and Autism is een biografie van Ron Suskind over zijn zoon Owen. Het bejubelde boek inspireerde regisseur Roger Ross Williams om er een documentaire over te maken.

Poster Life, AnimatedDe film draait om de autistische jongen Owen, die op driejarige leeftijd de mogelijkheid verloor om verstaanbare conversaties te voeren. Verrassend genoeg leerde hij opnieuw te spreken en zijn gevoelens uit te drukken via de karakters uit tekenfilms van Walt Disney. Toen zijn ouders en broer dialogen uit de films gebruikten, kregen ze opeens wél antwoord van Owen.

Aan de hand van archiefmateriaal, interviews met familieleden en geanimeerde fragmenten wordt een beeld geschetst van Owen – van kind tot volwassene – die zichzelf en de wereld rondom hem beter leert begrijpen door animatiefilms. Klassiekers zoals Peter Pan, The Jungle Book, The Little Mermaid, Aladdin en The Lion King bieden hem een houvast, zorgen ervoor dat hij weer leert communiceren en geven hem een connectie met de buitenwereld.

Om de innerlijke wereld van Owen tot leven te brengen, werden zowel zijn eigen illustraties gebruikt als bestaande en nieuwe animaties. Hij heeft een zwak voor (komische) nevenpersonages en verzint zelf verhalen waarin hij hen moet beschermen tegen de duisternis. De productie van de nieuwe stukjes handgetekende animatie gebeurde bij de Franse studio Mac Guff (het afzonderlijke deel dat niet in handen is van Despicable Me-studio Illumination). Onderaan in dit bericht vind je de trailer voor de film.

Het ontroerende en naar verluidt hartverwarmende resultaat draait vanaf 1 juli 2016 in de Amerikaanse zalen. Daarnaast is de documentaire ook te zien op het festivalcircuit, waar de film al een handvol prijzen in de wacht sleepte.

Trailer voor Life, Animated

Geplaatst door onder Films, Trailers