16/07/2016

Eerste blik op Memoirs of a Man in Pajamas

De Spaanse (strip)tekenaar Paco Roca werkt aan zijn regiedebuut met een adaptatie van zijn Memorias de un Hombre en Pijama. De strips werden ruim anderhalf jaar lang wekelijks in een Spaanse krant gepubliceerd en verschenen nadien in albumvorm.

Memoirs of a Man in PajamasIn 2011 werd zijn graphic novel Arrugas (Wrinkles) reeds verfilmd. De ontroerende, bekroonde tekenfilm volgde een oudere man die dement wordt en in een rusthuis belandt met enkele kranige bejaarden. Roca schreef toen mee aan het script en verzorgde ook zelf het karakterdesign.

De avonturen in de komische stripjes zijn semi-autobiografisch en draaien om vrijgezel Paco, een veertiger die zijn kinderdroom heeft verwezenlijkt: elke dag in zijn pyjama werken. Net wanneer hij denkt dat hij het toppunt van geluk heeft bereikt, ontmoet hij de liefde van zijn leven. Ze heet Jilguero (Spaans voor goudvink) en stelt zijn ambitie op de proef: wil hij echt niets anders met zijn leven doen dan thuis in zijn pyjama zitten?

Het resultaat moet een animatiefilm worden waarin heel wat volwassenen zichzelf zullen herkennen. Een romantische komedie over vrijgezellen, koppels en vrienden, met grappige anekdotes over alledaagse situaties en hoe relaties mensen doen veranderen.

Memoirs of a Man in PajamasRoca zal de animatiefilm regisseren met Carlos Fernández. Het script schrijft hij met Ángel de la Cruz en Diana López. Memoirs of a Man in Pajamas is een ambitieuze samenwerking van de Spaanse studio’s Dream Team Concept, Ladybug Films, Hampa Studio en Moonbite Games.

De film maakte deel uit van de MIFA Pitches-projecten die dit jaar werden voorgesteld tijdens het animatiefestival in Annecy. Het is de bedoeling om een digitale, handgetekende film te maken die enkel aan het begin en het einde enkele stukjes live action bevat. In dit bericht vind je alvast een allereerste plaatje en een stukje uit het storyboard.

Het negentig minuten durende resultaat wordt verwacht in 2017.

Memoirs of a Man in Pajamas

(Via La Voz de Galicia, Annecy en Variety)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films