15/07/2016

Hasbro koopt animatiestudio Boulder Media

De Amerikaanse gigant Hasbro heeft Boulder Media opgekocht. Dat is een van de grootste animatiestudio’s uit Ierland waar bekende animatieseries werden geproduceerd voor zenders zoals Disney, Cartoon Network, Nickelodeon en BBC.

Logo HasbroIn Dublin werkte Boulder aan populaire, geanimeerde televisiereeksen zoals Wander Over Yonder, The Amazing World of Gumball, Danger Mouse, Randy Cunningham: 9th Grade Ninja, El Tigre en Foster’s Home for Imaginary Friends.

Boulder Media werd in 2000 opgericht door Robert Cullen. In Dublin zijn een 150-tal mensen fulltime in dienst. Verwacht wordt dat de capaciteit de komende jaren wordt uitgebreid. De animatiestudio zal onder dezelfde naam blijven bestaan. Op de onderstaande foto, die de studio via Facebook deelde, is alvast te zien hoe de eerste speelgoedcadeautjes al zijn gearriveerd in Ierland.

Hasbro / Boulder MediaHasbro wil Boulder gebruiken om nieuwe animatieseries en -films te maken, maar daarnaast zal de Ierse studio ook opdrachten voor andere, internationale klanten blijven aannemen.

Nu de op een na grootste speelgoed-producent van de wereld (na Mattel) een eigen animatiestudio bezit, is het niet ondenkbaar dat Boulder in de toekomst gaat werken aan animaties die gebaseerd zijn op Hasbro’s iconische merken zoals Transformers, My Little Pony, Littlest Pet Shop, Action Man, G.I. Joe, Candyland, Battleship, Cluedo, Monopoly, Risk of Play-Doh.

Showreel met werk van Boulder Media

(Via THR)

Geplaatst door onder Films, Series