11/07/2016

Vijf animatiefilms in de pijplijn bij Cinesite

In 2014 werd 3QU Media in Los Angeles opgericht door John H. Williams (producent van Shrek) en Henry Skelsey (een investeerder). De bedoeling is om – naar Amerikaanse normen – relatief goedkope familiefilms te maken voor minder dan 18 miljoen euro.

Logo Cinesite StudiosOm de animatie te maken, ging 3QU een samenwerking aan met Cinesite. Dat is een bekende VFX-studio met afdelingen in Engeland (Londen) en Canada (Vancouver en Montréal). Cinesite werkt(e) mee aan spektakelrijke liveactionfilms zoals X-Men: Apocalypse, Captain America: Civil War, Ant-Man, Fantastic Beasts and Where to Find Them en Assassin’s Creed.

De twee studio’s hebben een deal voor vier animatiefilms. De eerste twee films zijn Charming en Gnome Alone, waarover je onderaan in dit bericht meer details vindt. Het derde project heeft enkel een titel (Trouble) en het vierde is nog niet bekendgemaakt. Onafhankelijk van de deal met 3QU is Cinesite ook als coproducent betrokken bij Klaus, een animatiefilm van Europese oorsprong.

Klaus (Sergio Pablos Animation)Volgens Eamonn Butler, head of animation bij Cinesite, wil de studio meer aan eigen projecten werken in plaats van enkel de effecten op te leveren voor projecten van anderen. Met de animatiefilms krijgt Cinesite zelf veel inbreng en kunnen animators hun creativiteit meer de vrije loop laten. Daarnaast heeft Cinesite op die manier ook minder last van de bikkelharde concurrentie waarmee VFX-studio’s kampen.

Aan ambitie ontbreekt het alvast niet. In februari opende Cinesite in Montreal een grote studio van ruim 5.000 m² met capaciteit voor honderden animators. Het is de bedoeling dat er de komende vijf jaar aan negen films wordt gewerkt. Tegen 2020 zouden er 500 mensen vast in dienst moeten zijn.

Releasedata voor Charming en Gnome Alone zijn er nog niet. Respectievelijk worden ze in de lente en het najaar van 2017 verwacht, maar een distributeur is nog niet gevonden. De makers overwegen wel de mogelijkheid om de animatiefilms via video on demand te verspreiden – eventueel via kanalen zoals Amazon en Netflix.

Helemaal onderaan kun je Beans bekijken, een korte animatiefilm die bij Cinesite werd gemaakt (geschreven en geregisseerd door Alvise Avati) en vind je een uitgebreide presentatie van de studio die dit jaar werd gegeven op het animatiefilmfestival in Annecy.

Charming

CharmingRegisseur en schrijver Ross Venokur (Get Squirrely) pakt uit met een parodie op bekende sprookjes: drie prinsessen – Snow White, Cinderella en Sleeping Beauty – zinnen op wraak wanneer ze ontdekken dat ze allemaal verloofd zijn met dezelfde, charmante prins.

Prince Philip Charming werd namelijk als kind betoverd. Het gevolg is dat hij elke vrouw die hij ontmoette ten huwelijk vroeg. Zijn wanhopige vader stelt hem echter een ultimatum: als hij voor zijn 21e verjaardag niet de ware liefde vindt, verliest hij zijn recht op de troon.

Het grootste deel van de animatie is inmiddels afgewerkt. Aan de voice cast valt op dat Charming een geanimeerde musical wordt: Demi Lovato, Sia, GEM, Ashley Tisdale, Avril Lavigne, Steve Aoki, Wilmer Valderrama, John Cleese en Nia Vardalos.

Gnome Alone

Gnome AloneDe geanimeerde komedie wordt geregisseerd door Peter Lepeniotis (The Nut Job). Het script werd geschreven door Kyle Newman en Micah Herman en nadien bewerkt door Rob Moreland en Zina Zaflow. De productie is onlangs gestart en twee stemacteurs werden alvast onthuld: Becky G en Josh Peck.

In de film ontdekt de jonge meid Chloe tot haar grote verrassing dat er al eeuwenlang een oorlog woedt tussen de Gnomes en de Troggs. De tuinkabouters van haar nieuwe huis blijken dappere mannetjes die de aarde beschermen tegen de gekke en hongerige Troggs die alles op hun pad verslinden. Voor Chloe wordt het lastig om zomaar naar school te gaan wanneer er op hetzelfde moment een ultieme strijd met de Troggs losbarst.

Klaus

KlausDe Spaanse regisseur Sergio Pablos, die vroeger als animator aan Disneys klassiekers zoals Hercules en Tarzan werkte, heeft de voorbije jaren aan een origineel idee geschreven dat aansluit bij de kerstperiode.

Het verhaal draait om het ontstaan van de Kerstman en volgt een jonge, onhandige postbode in een koud en afgelegen dorp in het Noorden. Aan zijn eenzame bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij een bijzondere man ontdekt.

Een allereerste teaser voor het ambitieuze project – dat omschreven wordt als een handgetekende film met de look van een computeranimatie – vind je in dit bericht. Klaus wordt een coproductie van SPA Studios, Cinesite, Comic Animations en Atresmedia Cine. Het werk wordt verdeeld over studio’s in Madrid en Montreal.

Korte animatiefilm Beans

Presentatie Eamonn Butler (Cinesite) – Annecy 2016

(Via 3QU Media, Cinesite en ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films