05/06/2016

Trailer voor animatiefilm Bad Cat

In Turkije verscheen dit jaar een geanimeerde verfilming van Kötü Kedi Şerafettin. Dat is een ongecensureerde stripreeks van Bülent Üstün over een brutale en oversekste kat die voor het eerst in de jaren negentig opdook.

Poster Bad CatMet computeranimatie werden de volwassen avonturen over de kater met een kater tot leven gebracht. Regisseurs van het project waren Mehmet Kurtulus en Ayse Ünal en het script werd gepend door Levent Kazak en de originele stripmaker.

Het verhaal volgt de belevenissen van de kat Shero, de zeemeeuw Rifki en de rat Riza. De ongemanierde straatbewoners van een beruchte wijk in Istanboel delen dezelfde interesses: vreten, zuipen, roken en op vrouwen jagen. Wat een eenvoudig avondje barbecueën had moeten worden, loopt helemaal uit de hand: Shero wordt verliefd, ontdekt dat hij een bastaardzoon heeft en wordt opgejaagd door een gevaarlijke man.

De animatiefilm is gemaakt door de studio Anima Istanbul. Onderaan in dit bericht vind je de trailer. Bad Cat is duidelijk niet voor jonge kijkers bedoeld. Actie, geweld, schietpartijen, pooiers en een gekke vijand met een losse hersenpan zijn maar enkele van de expliciete elementen uit de film.

Wie deze maand naar het animatiefestival gaat in Annecy (13 – 18 juni 2016), kan de kattige film daar ontdekken als onderdeel van de animatiefilms die buiten competitie worden vertoond. De kans is immers klein dat Bad Cat bij ons in het gewone bioscoopcircuit belandt.

Trailer voor Bad Cat

Geplaatst door onder Films, Trailers