08/06/2016

The Grinch wordt uitgesteld tot 2018

De studio achter Despicable Me en Minions gaat een kerstklassieker tot leven brengen. How the Grinch Stole Christmas! is – na The Lorax – het tweede kinderboek van de Amerikaanse schrijver Dr. Seuss dat door Illumination Entertainment wordt verfilmd.

The Grinch (Illumination Entertainment)Het verhaal draait om de Grinch, een bitter wezen dat Kerstmis voor iedereen in Whoville wil verpesten en zich als de Kerstman vermomt om alle cadeautjes te stelen. De relatie tussen het optimistische Whoville-meisje Cindy Lou en de pessimistische Grinch zou centraal staan in de adaptatie die met de computer geanimeerd wordt.

The Grinch wordt het regiedebuut van Pete Candeland, een Australiër die knappe animaties maakte voor reclames, games en videoclips (Gorillaz). Hij wordt bijgestaan door Yarrow Cheney (The Secret Life of Pets). Het script komt van Michael LeSieur. Acteur Benedict Cumberbatch leent zijn stem aan het groene hoofdpersonage Grinch (zie afbeelding).

Aan de nieuwe animatiefilm die momenteel in de maak is, werkt ook talent van eigen bodem mee, zoals de Belg Brecht Debaene (lead animator) en de Nederlander Edwin Rhemrev (set design).

Zopas maakte distributeur Universal bekend dat The Grinch wordt uitgesteld. De animatiefilm zou in Amerika oorspronkelijk verschijnen op 10 november 2017, maar wordt nu pas een jaar later verwacht. De nieuwe releasedatum is 9 november 2018.

(Via BOM)

Geplaatst door onder Films