27/06/2016

Teaserposter voor Captain Underpants

In 2011 raakte voor het eerst bekend dat DreamWorks Animation een film wilde maken van de kinderboeken over Captain Underpants. De succesvolle reeks van schrijver en illustrator Dav Pilkey werd in het Nederlands uitgegeven als De Avonturen van Kapitein Onderbroek.

Captain UnderpantsDe verhalen draaien om twee beste vrienden die graag grappen uithalen en strips tekenen. Wanneer ze de vervelende directeur hypnotiseren, veranderen ze hem in hun favoriete personage Captain Underpants. Hun eenvoudige schoolleventje wordt helemaal op zijn kop gezet, zeker wanneer de schurk Professor Poopypants opduikt…

Rob Letterman (Shark Tale, Monsters vs Aliens) zou de adaptatie inblikken, maar is naar verluidt vervangen door regisseur David Soren (Turbo) – iets wat nog niet officieel door de studio is bevestigd.

Teaserposter Captain UnderpantsFinanciële problemen zorgden ervoor dat DreamWorks in 2015 een grote reorganisatie moest doorvoeren. Zo werd Captain Underpants de eerste productie van DreamWorks waarbij de animatie aan een andere studio is uitbesteed: Mikros Image. Die Franse studio werkte de voorbije jaren aan knappe animatiefilms zoals The Little Prince, Mune en Asterix.

Op de Licensing Expo in Las Vegas verscheen zopas de eerste teaserposter voor de animatiefilm. Op basis van die afbeelding krijgt Captain Underpants zo te zien een 2D-achtige look, in tegenstelling tot de typische 3D-producties van DreamWorks. Wellicht wilden de makers in Parijs en Montréal trouw blijven aan de illustraties uit de boeken. Ter vergelijking vind je bovenaan in dit bericht een van de boekcovers.

Het resultaat wordt op 2 juni 2017 in de Amerikaanse zalen verwacht.

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films