26/06/2016

Eerste teaser voor dansavontuur Ballerina

Quad Productions, de Franse studio achter de gigantisch succesvolle komedie Intouchables, komt dit jaar met een eerste animatiefilm: Ballerina. De regie is in handen van Eric Warin (karakterdesign Les Triplettes de Belleville) en Eric Summer.

Poster BallerinaHet verhaal speelt zich af in 1884 en draait om Félicie, een Brits meisje met een passie voor dans. Haar droom is om ballerina te worden, dus ontsnapt ze uit het weeshuis met haar beste vriend Victor, die een grote uitvinder wil worden. Samen vluchten ze naar Parijs, waar Félicie de identiteit van een verwend rijkeluisdochtertje steelt en zich inschrijft bij een beroemde balletschool. Daar maakt ze kennis met Odette, een mysterieuze schoonmaakster die haar leert dat niet alleen talent, maar ook hard werken belangrijk is.

Ballerina is een Frans-Canadese productie van Quad, Caramel Films en Gaumont. Het script werd gepend door Carole Noble en Laurent Zeitoun. De eerste teaser onderaan in dit bericht biedt alvast een mooi voorsmaakje van het avontuur uit de negentiende eeuw.

BallerinaIn de nostalgische film wordt zorgvuldig aandacht besteed aan details uit die tijd: de Eiffeltoren staat nog in de steigers en het Vrijheidsbeeld moet nog verscheept worden naar New York. Om het ballet realistisch weer te geven, deden de makers een beroep op professionele dansers. Hun choreografie werd met behulp van motion capture gefilmd om zo als basis te dienen voor de digitale personages.

Distributeur The Weinstein Company brengt de film uit in de Verenigde Staten, waarbij Elle Fanning, Dane DeHaan, Carly Rae Jepsen en Maddie Ziegler een stem inspreken voor de Engelstalige versie. In Frankrijk en België wordt de animatiefilm in de bioscoop verwacht op 14 december 2016.

Franse teaser voor Ballerina

Vlaamse teaser voor Ballerina

(Via Focus On Animation)

Geplaatst door onder Films, Trailers