12/06/2016

Eerste blik op animatiefilm Seal Team

Met Zambezia (2012) en Khumba (2013) heeft Triggerfish Animation zich internationaal op de kaart gezet. De twee dierenfilms van de Zuid-Afrikaanse animatiestudio werden in meer dan twintig talen uitgebracht.

Logo Triggerfish Animation StudiosOndertussen is Triggerfish in Kaapstad druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe animatiefilms, zoals Here Be Monsters en Seal Team. Van dat laatste project is inmiddels een eerste stukje artwork opgedoken (zie afbeelding onderaan).

Zoals de titel laat uitschijnen, gaat de film over enkele dappere strijders – alleen zijn het geen soldaten, maar heldhaftige zeehonden. Het verhaal volgt Quinn, een zeehond die vroeger in shows optrad. Wanneer hij in open water belandt, sluit hij zich aan bij een eliteteam dat het opneemt tegen gevaarlijke, witte haaien.

Artwork Seal TeamDe animatiefilm wordt geregisseerd Wayne Thornley (Zambezia). Het script schreef hij samen met de broers Brian en Jason Cleveland. Een releasedatum is er voorlopig nog niet. Sales agent CMG (Cinema Management Group) kwam Seal Team vorige maand wel al voorstellen op de markt tijdens het Filmfestival in Cannes.

Eind dit jaar pakt Triggerfish uit met de tweedelige tv-special Revolting Rhymes (Gruwelijke Rijmen), een geanimeerde verfilming van de verzameling maffe sprookjes van Roald Dahl. Het resultaat verschijnt deze kerst op BBC.

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films